Har du köpt en Dettol? Då vann du just Dum-OS!

Såg denna abomination i butiken idag.

Den som köper Dettol No-touch hand wash system måste vara den mest korkade människa på planeten jorden och tre andra solsystem med intelligent liv. Dessutom hintar (har inte hittat innehållsförteckning på webben) att No-touch är proppad med anti-bakteriella medel som får farliga bakterier att bli ännu farligare genom att döda alla snälla! Ett av dom mest populära ämnena i dylika produkter har varit triclosan som visat sig vara farligt i många hänseenden.

Vad fan gör det för skillnad om tvålpumpehandtaget är skitig? Man tvättar ju bort allt med tvålen?!? Och är man riktigt snäll så tvättar man även handtaget!!!

Fuck you Dettol.

130 reaktion på “Har du köpt en Dettol? Då vann du just Dum-OS!

 1. Jag håller med dig! Hur kan man vara så dum att man inte tänker på att man faktist tvättar händena efter att man pumpat tvål. Suck.

  • Håller med dig. Blir så förbannad på sån reklam, den idiotförklarad oss konsumenter. Samma sak är ProViva reklam ” Nu ska vi se om det finns mer av det goda i en större förpackning” det säger ju sig självt att det är. Hur dumma tror de att vi är. Köper aldrig Dettol eller ProViva.

 2. …tur ändå att den paketerad i sådan där ”oinbrytbar” plast som man måste aptera en liten sprängladdning på för att få upp. Det skrämmer vissa användare hoppas man.

 3. Jag förstår om jag låter kaxig/överlägsen, men jag kan inte annat än tänka på Jesus när han hänger på korset och säger typ, Förlåt dem för de vet inte bättre, när jag läser det ni skriver.
  Men jag förstår, känner man ingen handikappad person och är själv fullt rörlig, så har man nog svårt att sätta sig in i allehanda problem som en vanlig vardag ”bjuder” på.

  Min man har ALS, sjukdomen där musklerna förtvinar och till slut kvävs man (om man inte sätter in en respirator). Vi såg tv-reklamen för den här non touch tvålen och blev nästan lyriska eftersom han inte orkar trycka ner en vanlig tvålpump el Palmolives plastförpackning. En vanlig hård tvål vill han inte ha av hygieniska skäl, så detta är en perfekt lösning för honom och alla andra som är muskelsvaga el har ledvärk.
  Ni skriver om det antibakteriella. Vi tänkte inte ens på det utan bara funktionen non touch som kommer underlätta otroligt mycket för honom:-)

  • Denna tvål marknadsförs inte till människor med funktionsnedsättning. Målet med denna tingest är att mjölka pengar ur vettlösa människor med bacillskräck och som en konsekvens av det så lider både miljö och samhälle av förstöring och slöseri, och alla ovan nämnda handlingar är något som dom, Jesus säger, ”inte vet bättre”, borde hålla sig ifrån.

   Jag står för min åsikt, att använda den produkt som den var tänkt att användas (ur försäljarens synvinkel) är vidrigt.
   Att din man funnit en nyttig användning för tingesten är en välsignelse och liknande apparatur borde av samhället förses alla med liknande svårigheter som din man.

   Faktum är att en sån här grej kan en elektriker lätt skruva ihop med komponenter från en elbutik och clas ohlson. Då skulle ni också slippa dom svindyra och potentiellt miljöfarliga tvålarna som ni tvingas köpa från Dettol.

   Gör man det så slipper man blanda in Jesus överhuvudtaget i frågan. Mänskligheten borde i rimlighetens namn kunna lösa såna här tvålproblem själva utan man behöver störa högre makt.

   Jag önskar allt väl till dig och din man.

  • Håller med om funktionen och att det underlättar för dem som har svårt att använda händerna men i reklamen poängterar de om dess antibakteriella funktion. Så som sagt varken jag och många med mig trycker på pumpen efter handtvätt utan torkar händerna. Vi är inga idioter, det finns så mycket reklam som idiotförklarar oss.vi kan tänka själva. Förstår inte heller varför du kopplar Jesus ihop med Dettol.

  • Den som likt mig är dum nog att ha handikappat barn tex.

   Tänk lite innan ni dissar sånt som faktiskt kan få en människa att utbrista KAN SJÄLV!!! i ren glädje!

   • Jag dissar en dålig överprissatt produkt, det gör jag och det står jag för, köp ersättaren på Jula istället, länken finns i tidigare kommentarer.

    • Jag har provat den, den fungerar mkt sämre tyvärr.
     Priset är en bisak när det gäller en sak som är ett bra hjälpmedel, vi som har handikappade barn/anhöriga/själva är handikappade vet skillnaden i kvalité och att det lönar sig att köpa den sak som fungerar direkt istället för att köpa flera andra billigare varianter och ändå till slut hamna på den ”överprissatta” produkten som faktiskt fungerar och som gör livet enklare för oss redan från första dag om vi är smarta nog att betala.

     • Julas pump är faktiskt dyrare, men du blir inte assrapead på tvålen istället.

    • jag har ju aldrig förstått att hur dum man är ,är beroende på vilken tvål man använder!!Jag har använt DETTOL länge och trivs med den ..Är välutbildad och känner mej inte dum på nå sätt men,men…man får väl höra med folk vilken tvål dom använder så då vet man..hi hi..köp vad ni vill gott folk och det tänker då jag göra….dum eller inte..??det är frågan det….ha ha

 4. Jag jobbar på förskola och vi har på en småbarnsavdelning testat denna. Den är helt suverän! Det finns flera tillfällen där man som personal vill ha tvål men har ena handen upptagen. Använda en vanlig tvålpump med bara en hand är svårt, även om jag försökt så har jag inte hittat någon bra teknik.
  Däremot är den inte helt bra för barnen själva att använda eftersom det lätt blir en kul lek att tvålen kommer av sig självt.

  • Jag brukar också ha grejer i ena handen och vilja tvätta den andra, speciellt när jag lagar mat. Jag brukar dock inte ha några som helst problem med att få tvål i handen med en vanlig handpump.

  • Måste säga Tommix..har du fått tvål i ögat eller nåt eftersom du är så aggressiv kring denna stackars tvål. Köpte min i Ullared mest för skojs skull till min minsting. Klockren!!! Istället att den vanliga pumptvålen far i väg på handfatet så räcker det för henne att stäcka upp handen . Förstår den var kanon på förskolan! 🙂 Och du Tommix.. tacka fasen att folk tvättar händerna oavsett med denna tvål eller inte.. folk är så snuskiga..petar i näsan..river sig i röven..håller i köttet mellan bena. Äh fy fasen! Tvätta bort både nyttiga o onyttiga efter toa besök!! Så fort du tar i mobilen eller väskan har du skiten tillbaka.

   • Om man nu har ”skiten tillbaka” så fort man tagit i mobilen, vilken nytta är det då att ens tvätta händerna, än mindre skaffa sig en batteridriven tvåldispenser?

    PS
    Vad betyder ens ”håller köttet mellan bena”?

    • Jaa.. klart du inte förstår.. snoppen mellan benen 😉 Jaa, strunt i tvålen, slipper du tänka på miljön där om det som rinner ner till reningsverket. Tror aldrig jag läst nåt så löjligt någonsin. Jag tror att de som väljer den med batteri kanske är bättre på något annat i sitt miljötänk. Lik så du, du struntar i denna pga att du tycker att batteriet är miljöbov men jag är helt övertygad att du brister i annat. Jag har inte ens tittat på reklamen för tvålen, totalt ointresserad. Det finns större världsproblem än denna tvål med batteri. Hoppas du jobbar i miljöpartiet och kan framföra bra åsikter 🙂

     • Ja, det finns större världsproblem, väldigt stora problem. I den situtationen får man inte skapa fler, om än smärre, problem. Speciellt inte problem som uppkommer då man plötsligt måste använda batterier när man ska tvätta sina händer.

 5. Det är inget fel med att vara renlig av sig, du borde pröva nån gång. Du dör inte av det – jag lovar.

   • Visst, men grejen är att du inte tar i pumpen. Pumpen är det sista du tar i efter du vart på toaletten. Det säger sig självt att det samlas en massa bakterier där Även om man tvättar bort det sen så får man nog inte bort allting – vilken typ av tvål du än använder. Men om man aldrig ens tar i pumpen så tror jag det minskar spridningen en hel del. Vet inte säkert, är ingen expert…sunt förnuft bara.

    • Skillnaden i bakteriespridning är mikroskopisk. Du tvättar ju händerna med tvål omedelbart efteråt. Du verkar ju vara rädd för bakteriespridning, gör då andra en tjänst och tvätta pumpen med tvål medan du ändå håller på. Dessutom är Dettol NoTouch ju batteridriven vilket gör att man lyckas med konststycket att skita ner miljön med batterier genom att tvätta händerna.

     • Hur vet du hur stor skillnaden är? Har du mätinstrument som visar eller? Jag är inte rädd för bakteriespridning, försöker bara hålla mig så ren jag kan. Detoll NoTouch verkar ta ett steg i rätt riktning – även om det bara är ett litet steg. Man kan inte klandra den för det. Hur batterierna skräpar ner naturen är ett helt annat ämne än personlig hygien.

     • ”Hur vet du hur stor skillnaden är?” Nej, det vet inte du heller.

      Har du mätinstrument som visar eller? Nej, det har inte du heller.

      ”försöker bara hålla mig så ren jag kan” Jag med, men jag försöker lägga mitt krut där det gör bäst nytta.

      ”Detoll NoTouch verkar ta ett steg i rätt riktning – även om det bara är ett litet steg.” Nej det är det inte.

      ”Man kan inte klandra den för det. Hur batterierna skräpar ner naturen är ett helt annat ämne än personlig hygien.” Nej det är det inte, för det var jag som bestämde ämnet i detta inlägg.

      Faktum är, att Dettol NoTuch ådstadkommer ingenting förutom en ökning i batterikostnader till ditt hushåll.

 6. Har man inte en fysikaliska behov för denna produkt (såsom någon tog upp ovan) så skall man bara ge fan i den. Läs vad Tommix skriver. Han är en klok man.

  Några tips för den med bacillskräck.

  1. Andas inte på toa. Har t.ex. kompisen varit där före och lagt en riktig rökare är luften nog förorenad ett bra tag efter. Och nej tändstickan hjälper inte. Den täcker bara stanken med en annan stank.

  2. Pröva dessutom att använda toapapper (ekologiskt) när du torkar dig. Är bra mer angenämt och hygieniskt.

  3. Lär dig att vid behov manövrera en normal ”vippkran” med armbågen om situationen så kräver.

  Misstänker att här i Härmälä (=Finland för den oinvigde) kommer denna produkt inte att bli långlivad. I Svensson land och Ameeeerika kan den säkert slå igenom!

 7. Pingback: Dettol tvål del två | Tommix

 8. Jag har haft dettol sedan produkten kom ut och jag fullständigt älskar den. Vem bryr sig om det kostar lite mer för att få anti-bakteriell tvål? Har ni ont om pengar? Det har inte jag. Med folk som har dålig ekonomi och inte gillar när saker underlättar lite, dom kan köpa kassa saker på Jula, med mera. Suck.

  Jag sparar t.o.m pengar, i och med att jag gärna köpte dyrare tvål tidigare (ca 400kr/månad) i snygga tvålpumpar. Så jag är nöjd med priset.

  Puss.

  • Antibakteriell tvål är skadlig för miljön och bidrar till att farliga bakterier blir resistenta. Jula-pumpen är dyrare än den subventionerade Dettolpumpen.

   Du behöver ingen antibakteriell tvål

   Tungkyss.

 9. Läser med ett leende alla inlägg här…
  Full förståelse och respekt för de med handikapp eller dito inom familjen… (egna erfarenheter).
  Instämmer dock med dem som varnar för den utbredda användningen av bakteriedödande medel som även slår ut de ”goda” bakterierna…

  Kunde så inte låta bli att lägga till följande notering…
  Snubblade in på denna sida vid en sökning på Dettol… önskade veta var produkten stod att finna här i Sverige… (kollar inte reklam om det går att låta bli… men det verkar finnas lite varstans).
  Dettol lär nämligen vara utmärkt som färgborttagningsmedel….
  Något att reflektera över när man funderar över innehållet….
  🙂

  • Om man kunde fylla på med vanlig tvål så skulle pumpen bli mer ekonomisk och miljövänlig.

   Det där med färgborttagningsmedel var ny för mig haha! 😀

    • Hur löser du återvinningen av batterier och pumpen när den gjort sitt. Plötsligt har din handtvätt blivit tvungen att hantera återvinning av batterier också!

     • Hur fungerar den på Jula som du tydligen älskar då? Vevar man igång den på nått sätt? För jag antar ju att den inte kan ha batterier enligt ditt okonsekventa tänk….

     • Om man nu måste ha en så är den på Jula att rekommendera eftersom inte överprissatt tvål med tveksamma tillsattsämnen ingår.

     • Mitt svar kom visst inte med, prövar igen. Nyfiken på ditt svar. Hur löser du återvinningen på batterierna i jula pumpen?

     • Se nedanstående svar. Ang återvinning av själva pumpen så är båda pumparna lika usla, därför vore det en stor skada på vår miljö om dom blir populära. Lyckligtvis har dom inte blivit det. Men om dom blir det, då kommer jag och Dara O’Briain att stå där.

    • Hur lyckades du fylla i med flytande tvål i behållaren? Får inte bort korken, den sitter stenhårt. Några tips tack.
     Vill återanvända med annan flytande tvål. Måste det beställas?

 10. Jag använder Dettol Disinfectant Spray (som köpts i England), under toaletten och på golvet runtomkring, då jag har ett par ståkissare i hemmet som inte alltid torkar efter sig ordentligt. Dessutom en sprayflaska med Dettol Cleaner, som fungerar utmärkt på mina sopkärl. Vad gäller övrig rengöring (badkar, handfat, övriga köksytor), fungerar helt vanlig såpa alldeles utmärkt. Men jag saknar mina (snart slut) Dettol-sprayprodukter. Tvålen däremot, låter helt onödig. Dumt att uppmuntra resistenta bakterier.

   • En sprayflaska (valfri modell) + en blandning av vatten 4 delar och sprit (t.om. finsk Koskenkorva funkar) 1 del. Blanda och skaka om (alltid för användning). Spraya och skölj. Funkar och decinfiserar fint. Tvätta sedan med såpa. Till slut: Ta en rejäl sup av de överblivna alkoholen för att premiera dig själv.

 11. Kära Tommix,
  Du verkar inte ha förmågan att tänka smart. Vidare verkar inte matte vara din starka sida heller.
  Jag köpte mina Dettol för 79SEK/st, den du rekommenderar på Jula kostar 149SEK/st.
  Som jag ser det så är 79SEK billigare än 149SEK.
  Däremot kan jag hålla med om att Dettol-tvålen är rena rånet.
  Men jag gjorde en ”påfyllare” och fyller på den medföljande behållaren med vilken tvål jag vill.
  Den möjligheten såg jag direkt jag såg produkten, och det var min första tanke.
  Inte ”vilken skit produkt”.

  • Att läsa verkar inte vara din starka sida, jag har upprepade gånger sagt att Jula-pumpen är lite dyrare. Dock har jag, med all rätt, hävdat att den är mer ekonomisk i långa loppet, och du slipper klotta med att fylla på dettoltvålen, du slipper köpa den överhuvudtaget. I Butiken hos mig kostar den 49 kronor, du får en hel del vanlig tvål för den summan.

 12. vi är två killar som bor i hop och vi älskar denna tvål och bor i malmö och nu hittar vi dock inte denna tvål/påfylling .. vart köper man det vi ivill ha den omgående….!!!

  bästa tvålen !!!!!!

  Mvh C C

 13. Här gäller det att tvåla till folk från alla håll och kanter.
  Jag börjar känna mej riktigt skitig, jag menar när jag jämför mej med JM som tidigare innan Dettol använt tvål för 400 kr I MÅNADEN? Jag köpte en (två pack handtvål) på Ö o B för 15 kr och den kommer garanterat att räcka 2 månader. Jag läste innehållsförteckningen, jag hittade inget Triklosan där. Till alla med bacillskräck. Det går inte att tvätta bort baciller! Så fort ni råkar ta i en ledstång el. dyl. så är ni på noll och måste rusa till baka för att tvätta händerna. Jag jobbar i vården och tvättar mina händer hela tiden, inte ens i hela min arbetsgrupp går det tvål för 400 kr i mån.

   • Aldrig hört talas om märkestvål med högre kvalité än skiten ni köper för 10kr? Besök NK.

    Puss.

    • Jag använder själv en fast tvål med doft av cypress som gick på 65 kronor så ja, jag har hört talas om märkestvål. Den behöver inga batterier heller!

    • Tvål är tvål.
     (kolla t.ex. wikipedia: http://sv.wikipedia.org/wiki/Tv%C3%A5l),

     ”Kvalitetskillnaden” ligger i parfymen som man sätter i den och i mångt och mycket vilken brands dekal man limmar på för att få mänskor att betala idiotpriser.

     För den hugade kan jag rekomendera att googla runt lite och hitta recept på hemmgjord tvål. Blir billigt, ekologiskt och är rätt kul att fixa ihop. Dessutom kan man göra dofterna som man själv vill. Föreslår en med vanilj och whiskey.

     Sidu Tommix. Blir grönare för var dag….

 14. Jag vill upplysa om att man kan fylla på vilken tvål man vill i dettols system. Man bara sprätter av korken med en kniv. Jag tycker den är jättebra och har den i köket. Det är perfekt när man tex skurit kyckling. I love it:-)

 15. Haha! Det här är ju riktigt underhållande. Roligt är det också att om man googlar på ”Dettol tvål” (utan citationstecken) så är du de två första träffarna (för mig). Marknadsföringavdelningen på Dettol river säkert håret av sig i ren frustration. 😉

 16. Jag håller med dig Tommix! Bra skrivet! Det dem syftar på i reklamen är ju helt klart inte folk som inte orkar pumpa. Eller folk som ska bara tvätta ena handen….
  Det är till folk som inte inser att man pumpar först och tvättar sen, och om reklamen hade stämt så ska vi ju inte använda den tvålen heller. För tydligen om den tvålen är i pump så försvinner inte bakterierna utan smitta sprids. Så säger dem ju.
  Så skärpning folk, det kan väl fungera till handikappade och de som bara vill tvätta en hand. Råder dock dem till att tvätta båda….
  Ha de fint! Har stört mig på reklamen väldigt länge.

 17. Ett tips!!!!!!!!!
  Du KAN återfylla flaskan med te:x diskmedel.
  Du kan sen ha den ståendes snyggt vid diskbänken. Man behöver bara sticka under diskborsten , automatiskt kommer det rätt mängd och du slipper fettiga fingrar på diskmedelsflaskan.
  Eller fyll den med din favorittvål och njut:)

 18. Pingback: Triklosan | Tommix

 19. Snacka om urspårad diskussion! Ska det vara så svårt att acceptera att en del behöver en apparat liknande Dettol, även om det inte precis måste vara det märket. Det är ju funktionen man eftersöker. Sen att batterier inte är bra för miljön, det fattar alla. Men i vissa fall är det ett litet pris för en människa. Och varför inte driva den ångestframkallande apparaten med laddningsbara batterier, då blir avtrycken i miljön mindre. Jodå, jag VET att dom måste laddas upp då och då, trots det så vet jag också att vi inte kommer att behöva bygga ett nytt kärnkraftverk för att driva våra Dettol.
  Jag tycker att man borde sluta att ge folk pikar och slängar med sleven i smyg på den här sidan. I stället kan man försöka att se den mänskliga sidan och försöka förstå behovet bakom frågorna om var man kan köpa Dettols tvålapparat. Var inte så trångsynta, det finns olika behov här i världen och dom behoven stämmer inte alltid överens med mina behov.
  Med andra ord: Debattera gärna men gör det med sakliga argument så man slipper läsa mellan raderna att: ”du är dum i huvudet”, ”du fattar noll”, ”du är slö”, och så vidare. Man tappar liksom intresset för att komma tillbaks till såna sidor…
  Ha ett bra slut på påsken allihop!!

  /Morbid

  • Såvida du inte är kirurg eller handikappad så finns det inget som helst behov av denna produkt.

   Nackdelarna med produkten är större än fördelarna för 99,99% av befolkningen. Skulle populus ändå som ett resultat av hård marknadsföring få för sig att göra denna produkt populär och vanlig i hem så blir miljöbelastningen kraftig.

   Hur många Dettolapparater kommer att slängas i naturen (kanske tom, med batterierna i)?

   Vad blir konsekvenserna av den bakteriedödande tvålen för miljön och utbredningen av multiresistens bland bakterier i vår närmiljö?

   Hur mycket energi går åt att tillverka, distribuera, använda och återvinna denna apparat gentemot en vanligt tvål?

   Kanske inte ett kärnkraftverk men definitivt en mätbar mängd som jag anser vara totalt onödig.

   • Bra! Du tog upp en viktig poäng i miljöfrågan. Energiförbrukningen vid produktion.

    Läste i en artikel för ett tag sedan att först efter 250.000 km överstiger genomsnittsbilens förorening genom avgaser den förorening som uppstår vid produktion. Har inte trippelkollat men kan tänka mig att storleksordningen ligger någonstans där. De flesta småbilar t.ex. skrotas dock långt tidigare.

    Perkele. Börjar bli grön eller ljusgrön i alla fall.

 20. Fattar inte vad det finns att diskutera… Den handikappade sonen som ÄNTLIGEN kan göra något SJÄLV – DET är väl för helvete värt ett litet bakslag för miljön?!? Den här jäkla miljödebatten går ju överstyr! Ett litet barns rätt till ett drägligt liv då? RÄKNAS inte det? Blir förbannad av att läsa sånt här, folk får väl för helskotta köpa vad de behöver, utan att bli granskade och idiotförklarade! RÄCKER det inte att ha en handikappad familjemedlem? Vet du HUR det livet ser ut? Vad man dagligen har att kämpa mot? TROR DU ATT MAN BRYR SIG OM HUR LITE TVÅL PÅVERKAR MILJÖN? När ens man håller på att kvävas??? När ens älskade barn inte klarar sig utan hjälp dygnet runt? Varför kan man inte bara ha empati och vara lite medkännande? TÄNK vilken underbar värld vi skulle leva i då.. Till mamman och till makan till mannen med ALS – skit i sånt här tjafs!!! All lycka till Er… Och nej, jag använder inte den här produkten, men det är MITT val:)

  • Om du hade brytt dig om att läsa svaren på ALS-makan, och mamman till det handikappade barnet hade du genast sett att jag fullt ut håller med om att dom skall ha sådana här hjälpmedel.

   Alla andra skall dock INTE ha en Dettol hemma, det är totalt onödigt och dessutom miljöförstörande och en klar risk för att bakterieresistens och andra hemskheter plötsligt börjar dyka upp i vår närmiljö.

   Jag anser att dom handikappade i samhället skall FÅ en liknande dispenser på samma sätt som andra hjälpmedel tillhandahålles åt dom. Alla andra mer lyckligt lottade skall nöja sig med en vanlig, hederlig gammeldags miljövänlig batteri- och plastfri tvål.

 21. Tänkte exakt samma när jag såg reklamen första gången 🙂
  Och som efter all annan handtvätt tar man ju i så många saker efter tvätten, så produkten är ju dubbelt skev. Skulle vara fantastiskt roligt att höra folk som köpt dyngan förklara varför 🙂

   • Handhygien består av två delar :
    1. Handtvätt med tvål- då du tvättar bort synlig smuts.
    2. Handdesinfektion- då du tvättar bort den transienta bakteriefloran, de bakterier vi inte vill ha på vår kropp.
    Så jo, handsprit behövs för att ta bort vissa mikroorganismer!

    Om man inte är synligt smutsig är det bättre att i så fall sprita händerna istället för att tvätta. Tvål och vatten torkar ut, handsprit med återfuktning gör inte det på samma vis.
    Sen inom vården, behövs dessa elektriska tvål- och handspritspumpar mer än någonsin, eftersom vissa mikroorganismer kan man inte tvätta/sprita bort. Då pratar jag självklart om de du inte har, som nu sitter på pumpen, som du sen får genom att ta på pumpen och som nu inte tvål råder bot på.
    Men nu var ju detta för hemmabruk….och hemma är ju inte som i vården.
    Men oavsett så tycker jag att man gör som man vill, antingen tycker man om Dettol eller ej.
    Men jag tror aldrig jag någonsin kommer bli så inskränkt som människa att jag idiotförklarar alla som inte tycker/gör som jag.

    • Jag har aldrig klagat på automatiska tvål/handspritpumpar på allmän plats el på arbetsplatser. Desta ’mera proffessionella pumpar’ gör nytta för att förhindra smittospridning, speciellt då på sjukhus. Sådana pumpar behövs dock inte hemma utan blir bara onödiga batterislösande miljöfällor som dessutom i Dettols fall är fyllda med skadliga antibakteriella ämnen som bidrar till multiresistens och miljöpåverkan.

 22. Det var ett himla tjat att det är idioter som köper Dettol. Jag har två, har haft i 1,5 år.
  Den fungerar utmärkt i köket. Slipper kladda ner pumpen när jag ska tvätta händerna. Fyll på med den tvål du vill ha, inga konstigheter. Jag använder Dove (är det fel på det med, eller?)

   • Har en komplett C6-C7 skade innebärande förlamning från bröst och nedsatt handfunktion = Underbart med denna apparat. Tommix har du bil? Sluta med det, åk buss. Nej! Ta cykeln. Tar du varma duschar? Sluta! Ta kalla, bättre för miljön du får härda lite. Tittar du på TV någonting? Men herregud sluta! Läs en bok! Lampor på dagstid? Ojoj, inte bra… använd dagsljus(okej på en fönsterfri toalett)…

    Man får väl välja sina strider, känns som dettol är en mindre kamp än många andra saker…

    • Det är inget problem om endast handikappade använder utrustning liknande den Dettol erbjuder. Belastningen uppstår om många friska människor använder dom till ingen fördel för dom och till stor belastning för miljön. Om du läst tidigare kommentarer skulle du ha förstått att det var det jag menade.

   • Hahaha..jäkla tjat om batterier.. jisses så barnsligt. Hoppas du inte äter nötkött för kossorna fiser sönder.. och bäst du kniper också.. Hoppas du åker buss ännu bättre cykel och inte sätter dig i en bil, hoppas du är vegan, att du handdiskar och inte slösar el eller så . Listan kan bli lång. Uppmanar alla att använda vilken jäkla tvål dom vill med eller utan batterier.

    • Svar ja, alla dessa saker du listar upp är dåliga för miljön. Då är det ju ÄNNU viktigare att inte introducera en sak till! Att plötsligt, efter tvålens femtusenåriga historia, behöva batterier för att tvätta händerna är ju helt befängt.

 23. Har ni inte bättre saker att lägga eran energi på en tvålpumpar?undrar vem som är dum i huvudet?

  • Den mängden energi vi sätter på denna diskussion är ringa jämfört den energi som sätts på att massproducera produkter (hjälpmedel som vissa människogrupper t.ex. handikappade onekligen behöver) som sedan säljs på tvivelaktiga grunder (bakteriehysteri och lathet) till konsumenter.

   Enligt dig verkar det som vi bara skall köra huvudet i ett hål i marken och låta företag producera och förbruka naturresurser på whatevercrap. Är det så?

   Om så är…. Vem är då dum i huvudet, Stefan?

 24. Jag fick en sådan gratis att testa och kan säga att det ökat lusten för mitt barn att tvätta händerna då den är mycket roligare än en pumptvål. Så för barn och funktionshindrade är denna toppen! De som inte gillar den behöver inte skaffa den, så enkelt är det 🙂

 25. Pingback: Har du köpt en Radisafe? Då vann du just Dum-OS! (igen) | Tommix

 26. Jag måste erkänna att jag blev fundersam första gången jag såg reklamen, men då även jag har en anhörig med just sjukdomen ALS, har jag tänkt om. Då min anhörige inte kan använda händerna längre p g a sjukdomen, är detta ett oumbärligt hjälpmedel. Så tänk först innan ni dumförklarar folk. Alla kanske inte är ute efter det antibakteriella eller är lata!

  • Om du hade läst mina svar till tidigare kommentarer så hade du insett att jag inte avser handikappade eller sjuka, som redan borde fått en tvåldispenser av hälsovården och inte tvingats köpa en överprissatt miljöförstörare som för varenda frisk människa är totalt slöseri med pengar, batterier och miljö.
   Att utnyttja vanliga svenssons bakterieskräck är omoraliskt och miljöfarligt för att inte tala om girigt och cyniskt.
   Sådana här produkter skall inte massproduceras utan endast finnas för sådana med speciella behov som din anhörig.

 27. Haha ni är för roliga… Man gör som man själv vill, vi är bara människor!
  Kom in av misstag på den här sidan så fick jag ett roligt skratt 🙂
  Tack för de ni som inte har nån mer tid än att sitta och kommentera varandra i evighet.

 28. Jag tror jag vet vem som vann ”dum-OS”, och det var Tommix själv.

  Reklamen syftar på själva tvålen och att denna gör att bakterier minskar, och inte själva tvålpumpen i sig (man måste nog vara ganska dum om man ens tror det själv).

  Jag jobbar som återförsäljare av denna produkt, och det var rolig läslig att komma in här. Tycker därför det är viktigt att det här reda ut ordentlig. Är också glad för alla människor, gammal som ung och med eller utan funktionshinder , som faktiskt får hjälp av denna tvål!

  Från hemsidan:
  ”Dettol No-Touch Hand Wash System är en automatisk tvålpump som hjälper till att reducera de miljoner bakterier som dina händer kommer i kontakt med under en dag. Den registrerar dina händer och doserar tvålmängden automatiskt och passar därför perfekt både i badrummet och i köket.
  Att tvätta händerna är något av det mest effektiva du och dina barn kan göra för att hålla er friska och piggga. Dettol No-Touch Hand Wash System är enkelt att använda och gör handtvätten automatiskt till en god vana – för hela familjen. Handtvålen är hygienisk och därför extra tuff mot bakterier.
  Startpaketet innehåller en tvålpump, en refill med tvål och tre AA-batterier.”

  Där står det tydligt att det är handtvålen som är tuff mot bakterier, och inte själva punkten 😉

 29. Punkten = pumpen (inte skriva med iphones rättstavning!)

  ”Där står det tydligt att det är handtvålen som är tuff mot bakterier, och inte själva pumpen ;)”

  Tack och hej! 🙂

 30. Jösses… denna diskussion lever ännu! Nåja. Drar mitt biddrag till stacken. Lokala K-affären i Munkshöjden delar ut dessa grunkor gratis då ingen vill köpa dem. Ja och ingen tycks villa ha dem gratis heller då högen inte just minskar.

   • …. men på riktigt. Ännu lever denna diskussion och dessvärre har Dettol fanskapena myglat sig in på de mest konstiga ställena.

    • Jag anar att vissa av de mera positiva kommentarerna i denna tråd är nån skum SEO-firma som försöker ’tvätta’ (haha) bort tvålpumpens dåliga rykte.

 31. Fick min då jag jobbar hos en grossist som behövde bli av med några där batteriet passerat bästföredatum och inte fick säljas.

  DET är dumt, kassera en bil för batteriet är tomt, typ.

  Tvålpumpen fungerar fantastiskt bra!

  • Staten vill ju att man skrotar fungerande bilar för att dom är gamla miljöbovar, dom t.o.m. betalar för att man ska göra det. Samma sak borde du göra med din tvålpump. Ta bara ut batterierna och återvinn dom på korrekt sätt.

 32. Den här tråden kommer aaaaaaldrig dööö…

  Köper du denna tvålpump för att du är rädd att få bakterier på händerna av att trycka på en pump så är du korkad.
  Varför är jag korkad, tänker du som läser.

  Jo för att efter att du har tvättat dina händer så borde du stänga av kranen va? Yep om du inte är kirurg med coooola kranar som man sätter på och stänger av med armbågen.
  Iallafall så kommer du att få tillbaka dina bakterier från kranen som du satte där innan du satte händerna under din bakteriefria tvålpump.

  Loooosers

  • Om du är rädd för bakterier och- eller väldigt hänsynsfull mot andra så tar du tio sekunder av ditt liv och tvättar kran- och pumphandtag med tvål. Sedan tar du en klick till tvål, tvättar händerna, sköljer och stänger av vattnet med den rena bakteriefria kranen. En kran som nu är ren och fin för nästa att använda.

   Wiiiiinnnneers!!!

 33. Hej!
  Dettol-pumpen kan man själv fylla på, om man försöker.
  Har själv gjort det flera gånger. Ibland måste man vara lite klurig….

 34. Haha, verkligen två läger gällande automatisk tvålpump. Verkar vara flera som resonerar att de inte vill ta i själva tvålpumpen, därför bättre att den är automatisk. Då undrar jag hur de löser resterande delen. Har man sin ev handsprit i automatisk despenser och ev sitt diskmedel till disken? Och hur gör man när man ska torka sig? torkar man sig på en handduk där andra också torkat sig innan? (som ev bara tvättat sig med vatten och sen tagit i handduken) eller har man enhångsservetter i papp? Hur får man upp handtag och lås efter man varit på toa? För det tar ju alla andra också i….
  Ja så mycket frågor 😂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *