Om reklam

Nedanstående är en kommentar till denna välskrivna artikel om problemen men reklam idag. Försökte kommentera på bloggen men som vanligt när det krävs login så fuckas allting upp helt kungligt.

Tack Patrick för en intressant artikel.

Ofta när jag ser en reklam så är min första tanke ”Produkten är så skit att man är tvungen att ta till reklam”.

Erbjuder du ”Första måndaden gratis”? Jag avskyr incitament för customer lock-in. När jag ser sådant går jag bara vidare.

Får det lov att vara en stående prenumeration? Jag fucking avskyr stående prenumerationer! Jag försöker undvika dom som så mycket jag bara kan.

Jag avskyr låsningar av abonnemang (typ 18-månaders kontrakt) skyr det som pesten.

Är du telefonförsäljare? Jag avskyr telefonförsäljare…förresten alla avskyr telefonförsäljare, t.o.m. telefonförsäljare avskyr telefonförsäljare….mina katter, alla, avskyr telefonförsäljare. Köper aldrig något när någon ringer, fastän det skulle vara världens bästa deal. P.g.a. att någon ringde upp mig blir det ett nej, oavsett.

Säljer du kabel-TV kanaler åt mig? Måste jag välja ett kanalpaket för att få kanalen jag vill titta på? Vet du vad! Du säljer inga Kabel-TV kanaler åt mig!

Animerar du din banner? Ser jag en sådan så blockar jag den med adblock. Jag har inte adblock på automatiskt utan jag bestraffar ad-providern när denne förser mig med en animerad banner.

Har du ljud på din banner som autospelar? Mitt blod kokar så mycket att jag aktivt går ut på nätet och spyr ut mitt hat över annonsen och dom som associeras med den i ett tappert men troligen fruktlöst försök att skapa anti-reklam.

Bombarderar du mig med banners då jag gått in EN gång på någon webshop och tittat på en produkt? Jag svingar mitt ad-block svärd skoningslöst.

Pushar du upp den upplevda ljudvolymen till max i din reklamfilm på TV? Jag ser till att memorera vilken jävla produkt det var och undviker att köpa den. Jag köper inte längre kända märken av tvättmedel, tandkräm, schampo o.dyl längre pga det.

En känd idrottsman pluggar produkten? Naturligtvis skall jag göra honom ännu rikare genom att betala det påslag på priset som läggs på produkten….NOT!!! Tanken på att göra en multimiljonär ännu rikare får mig att må illa.

Kör du Gillette-strategin? Säljer billiga rakbladsskaft och svindyra blad? Gissa vem som är din sämsta kund! Snorbillig printer? Bläck som är dyrare än guld? Printern slängs när bläcket som följde med tar slut. Jag rakar mig med denna nuförtiden.

Jag antar att jag är en hemsk konsument…

2 reaktion på “Om reklam

  1. Word! tillägg: tjänster som man enligt avtalet ska kunna avsluta via webbsidan, men som man sen måste ringa till kundtjänsten via ett nummer som kostar multum och sen har de ännu mage att ifrågasätta VARFÖR man vill avsluta den. *spyreflex*

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *