Playstation 4!

PlayStation 4

Så nu fick vi äntligen se bilder på PS4:an. Rätt så avskalad design, inget som irriterar, svart och kantigt. Helt ok med andra ord.

Dom riktigt goda nyheterna var mer åt policy-hållet. Sony meddelade att dom inte kommer att införa några som helst restriktioner gällande begagnade spel till PS4:an och att priset på konsolen kommer att bli 399 dollar. Ännu ett stort plus är att man behåller PS3:ans regionsfrihet på spelen, dvs du kan köpa ett spel i Japan och spela det hemma här i Norden utan problem även i framtiden, någonting PS2:an saknade. Fuck! Vad jag hatar regionskodning av media! Förbjud! Förbjud!

PlayStation 4
Framsidan

Sony pissade lite på Microsoft med denna roliga lilla film om hur man delar med sig av spel på Playstation 4.

Några smolk i bägaren fanns dock. Onlinespelandet nu blir avgiftsbelagt. För att kunna spela online så måste du hosta upp ett sk PS Plus-abonnemmang. Det kostar i skrivande stund 50 dollar per år, troligen kommer det att kosta lite mer i Europa, det blir alltid dyrare i Europa av nån fucking anledning. Ditt PS Plus gäller även för PS Vita och PS3:an så har du dom konsolerna också så finns där fördelar att hämta. Plus ger dig även rabatter på inköp i Playstations web-butik och dessutom så erbjuds många spel som gratis nedladdningar så länge du betalar din prenumeration. När du slutar betala så slutar även ’gratis’-spelen att funka. Lite som Netflix där.
På tal om Netflix så kommer det att funka på PS4:an även om du inte har skaffat PS Plus. Hos nya Xboxen måste du ha ett motsvarande abonemmang för att få gamla flixen att toima.

PlayStation 4
Baksidan

Bakåtkompatibiliteten blir förstås ett sorgebarn. Räkna inte med att dina gamla PS2 och PS3-spel funkar i nya konsolen. Dock har Sony lovat en streamingtjänst där du kan spela PS3-spel via nätet men hmmm, vi får se hur det blir med det. Släng inte bort din PS3:a ännu.

PlayStation 4
Den nya kontrollern, ser jäkligt bra ut tycker jag.

Med tanke på att Konkurrenten Xbox One har infört en bunt restriktioner och dessutom inte fullt ut specifierat vad dessa är så kommer Sonys beslut som en riktigt positiv överraskning. Efter åratal av klåperier på PS3:an kanske nu Sony har lärt sig av sina misstag och bestämt sig för att sätta spelaren i främsta rummet och inte girigheten.

PlayStation 4
Nån jävla hörlur

Gran Turismo visades upp och ser snyggt ut, men dom brukar alltid sminka upp förhandstittarna så förvänta dig inte denna grafik IRL.

The Order 1886 ser ut att vara någon anakronistisk våldsfest, sånt tycker vi om!

Spelet är ännu inte över dock. Microsoft är ännu inte slaget och dom viktigaste korten har inte spelats ut. Xboxens framgångar har legat i sina killer apps – spelen. Främst då Halo, och lyckas MS återigen där då får Sony sig nog hålla i trosorna. Sony förlorade förra spelkonsolgenerationens race, men dom verkar ha gett sig fan på att vinna denna. Microsoft däremot verkar styra iväg sin Xbox mera mot en mediastation där inte splelandet är hela grejen. Vi får se vem som vinner, medans sitter jag och väntar på min Ouya.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *