Konjaksnudlar

WTF:ade lite i butiken igår o impulsköpte nå mystifistiska nudlar gjorda av…konjakmjöl! Jag gillar konjak så innihelvitte så detta kunde väl inte vara fel tänkte jag.

Nudlarna smakade absolut ingenting men hade ett bra tuggmotstånd och pasade fint till sås och grillad kyckling som jag testade med. Uppenbarligen beror smakbristen på att dom inte innehåller några kalorier alls.

Konjaknudlar

Två minuter av googlande gav dessa fakta.

Nudlarna, som på japanska heter Shirataki är gjorda av rotknölen från blomman Konjak-knölkalla (Amorphophallus konjac), på engelska kallad Devil’s Tounge och på japanska Konnyaku (蒟蒻/菎蒻). Dom innehåller inga kalorier alls så jag antar att du skulle svälta ihjäl om du bara åt konjak-knölkalla, såvida du inte drack konjak till maten förstås.

Jag kan inte säga något om smaken eftersom dom inte hade någon alls, men texturen var fast, nästan lite köttig och jag skulle tro det passar väl till det mesta. Eftersom jag är en fet jävel så kommer jag troligen att testa shirataki också i framtiden.

10 reaktion på “Konjaksnudlar

 1. Jallupotis! Låter som en vinnare… Hur skulle det vara att koka potatisen nästan färdig. Sedan marinerar man dem i Jallu i en halv timme. Låt rinna av (ta vara på Jallun, den gör du sås på). Slutligen steker man lite fin yta på potisen. Sku kunna toima… Måste pröva!

  • Jag tror på att marinera dom i jallu innan kokning, sedan kort efter, sedan bryn i ugn med smör timjan och solrosolja

   • Jepp. Yngsbryning absolut! Vad tänker jag på! Har inte jallu hemma men nog mörk rom. Tror jag skall provköra idag med det. Sätter upp på matbloggen (matbloggaren.ratata.fi) hur det utföll!

     • Nu är den på matbloggen. Var simplare att göra än man trodde. I praktiken…. skala o koka potatisen en 3/4 av normal koktid. Ta av värmen. Flytta potatisen i annan kastrull, spara kokvattnet. Häll valfri sprit över, jag körde med Chivas 12 yo (ca 1 dl), sätt med en rosmarin kvist, salt o socker 1 tsk var, häll kokvatten över tills potisen är täckt. Låt dra tills potisen är färdig. Mega gött!

      Ge fan i att steka i ugn. Det tog bara bort smaken

 2. Pingback: Mats whiskypotatis | Tommix

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *