Humble Bundle 5

Humble Bundle är tillbaka! Nu i dess femte upplaga verkar dom ha lagt in en ännu högre växel och vridit upp volymen till elva! Denna gång är det verkligen episka spel som dom har lyckats samla ihop!

För er som inte vet vad Humble Bundle går ut på, så är det en tvåveckorskampanj där en spelsamling säljs till ett verkligen förmånligt erbjudande.

– För Mac, Windows och Linux.

– Helt utan kopieringsskydd så man kan installera spelen på alla sina datorer utan strul

– En del av intäkterna går till välgörenhet, du bestämmer själv hur mycket av köpesumman.

– Och bäst av allt, DU BESTÄMMER SJÄLV HUR MYCKET DU VILL BETALA FÖR SPELEN!

Vilka spel har dom den här gången då? Jo, dessa:

Bastion

Bastion är årets stora överaskning i spelvärlden. Rollspelet har på kort tid blivit en succé och hyllats för sin fyndiga design och träffande berättarröst. Det ska bli intressant att prova på detta spel.

Amnesia: The Dark Decent

Detta spel är redan legendariskt och anses vara det i särklass mest skrämmande spelet genom tiderna. Utvecklat av ett gäng sadistiska svenskar från Frictional Games som även har gjort Penumbra-spelen (som också varit med i tidigare bundlar). Med tanke på att det ska vara värre än Silent Hill 2 så vete fan om jag ens vågar installlera spelet på hårddisken. Se bara på alla reactionvids som finns på tuben!

Psychonauts

Tim Schafer är vanvettig, fast på ett bra sätt. Har just spelat igenom hans brilljanta spel Brütal Legend med Jack Black i spetsen. Schafers spel Psychonauts släpptes redan 2005 och lyftes till skyarna av en enig kritikerkår, det till trots så blev spelet en kommersiell flopp. Under åren så har spelet fått kultstatus och folk har börjat hitta tillbaka till spelet igen främst via spelbutikerna Steam och XBLA. Ett av spelets största fans Markus ’Notch’ Persson, skaparen av Minecraft, vill finansiera en uppföljare till spelet, vi får se hur det går. Jag, som alla andra, missade Psychonauts förra gången, jag skall inte göra samma misstag nu.

Limbo

Danmarks bridrag till denna bundle har fått fler pris och utmärkelser än vad som ryms in i en flyghangar. Danska Playdead studion har prickat in stämningen i detta spel till hundra procent. Nätterna är ljusa just nu så det är väl bra med lite mörker, kanske inte lika mycket som i Amnesia men ändå.

Superbrothers: Sword & Sworcery EP

Jag vet inte så mycket om detta spel förutom vad jag läst om spelet på Humble Bundles hemsida. Det verkar lova dock, kreativt och snyggt så det förslår och med ett episkt soundtrack dessutom.

På tal om soundtrack så bjuckar även bundlen på soundtracken för dom som tycker om det.

Det finns ingen orsak att inte köpa sig en bundle, redan ikväll. Skynda på och köp, köp, köp!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *