Jäkla YLE

Så jävla omständigt det ska vara att ladda ner videoklipp från era hemsidor. Jag fick ju hacka som ett litet svin innan jag lyckades dra ner klippet av mitt hemma-hos reportage till min hårddisk 🙁

Och ingen embedd har ni heller, så man får haXxa ännu mer! Så jävla 90-tal!

Och inte lägger ni ut direktlänkar till era radioströmmar heller!!! Utan vanliga bananer (inte jag förstås) måste använda en browser (som inte borde behövas) och nån jävla Flash-plugg (som inte borde behövas).

YLE, 90-talet ringde, dom vill ha sin internet-teknik tillbaka.

10 reaktion på “Jäkla YLE

 1. Jag kanske misstar mig med har du inte för länge sedan bloggat om hur man kan ”spoofa” sin adress så att man kan få åtkomst åt låt oss säg svensk webb-tv? Om inte, vet herr Guru hur man gör?
  Har ett par program som man gärna skulle se men kommer inte åt dem nu… =(

  • Du måste hitta en finsk sk. proxy. En proxy är en dator innanför Finlands internet-gränser som ditt surfande far via. När sedan YLE kollar var du är så ser det ut som om du är i Kalajoki.
   Att hitta bra proxy-adresser är dom en annan femma. Kanske Bakpappa kan hjälpa dig där. bakpappa.papper.fi

 2. Yles areena är lika modern som Paavo.
  http://youtu.be/9Uwb1i53o-8

  nej, men helt seriöst så finns ju objectkoden tillgänglig om man gräver lite under huven, så det är relativt smärtfritt att fixa ett script som skriver ut den åt Matti Meikäläinen.
  Det är ju inget som inte gjorts förut.

  Är annars imponerad av SVT Play.
  Finns ett plugin till XBMC (som jag kör på min Apple TV2). Det funkar mycket bra, och kvaliteten är perfekt. Vet inte om SVT har en något öppnare policy och på något sätt hjälpt utvecklarna, men bra funkar det.

  • Det värsta är att dom använder RTMP-streaming som fittas hela tiden. SVT-play (som oxå kör RTMP) gör det mycket smidigare, dessutom har dom bara vanlig flash-video på clippen o dessutom embed-koder, för att inte tala om direktlänkar till alla deras radiokanaler och streams.

 3. Använd en ”stream ripper”. Den sitter sen och sniffar på din trafik och när den stöter på en stream så ger den dig möjligheten att spara den. Så då spelar du klippet i din egen browser och rippern sparar snällt en kopia av den.

  YLE kan ju embedda clips som också finns på Arenan på sina sidor och den koden kan man låna av dem. Men jag vet inte sen om man måste ha nån magisk clip-id som inte finns tillgänglig för ”vanligt” Areena-material. Jag har inte försökt pröva någonsin.

  För 1-2 år sedan plockade jag ner nån Areena ”saver” för Linux (som också fungerade under Windows). Vad jag lite läste på om den så krävdes det ganska mycket jesustejp (av den som kodat den) för att den skulle fungera.
  YLE har både en och två gånger gått över ån för att man inte skall kunna spara deras strömmar så lätt.

  Mackan: Googla på ”free open proxy [fyll i land här]” (utan citationstecken). Jag skulle dock inte sätta huvudet i pant på att du lätt hittar en bra finsk proxy…

 4. Jag tror firmor som Yle, SVT och BBC gärna skulle sprida sitt material friare åt alla om inte en massa produktionsbolag, filmbolag, musikbolag och upphovsrättsorganisationer skulle vara inblandade. Det är upphovsrättsnazina som dikterar att materialet ska vara svårt att spara, tillgängligt bara i vissa länder och en viss tid, skyddat med DRM och annat trams.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *