Blood Sports!

Alla som läser min blågg vet om att jag inte är nån stor fan av sportande, jag såg faktiskt hockeyfinalen och gick med kompisar på en fotbollslandskamp i Stockholm, men sedan dess har jag inte sett nån sport alls.

Men nu jävlar skall jag slå mig in på Blood Sports!

På loppis härom dagen införskaffade jag en rakhyvel av klassiska mått och nu ska jag börja raka mig med den. Det finns risk för att jag börjar se ut som fantomen på operan eller Darkman men what the fuck, lite blodförlust och delar av ansiktet som faller bort har väl inte skadat nån.

Ultranörd som jag är så gjorde jag lite research kring hyveln. Det visade sig vara en tysk hyvel i en engelsk ask, som ni ser på bilderna nedan så är asken från gillette medan själva hyveln är av tysk härkomst vid namn Rotbart Mond Extra. Hyveln är från 30-talet och asken från mitten av 40-talet. Detta fakta fick jag reda på via vintage rakhyvels-diskussionsforum på internet…som sagt ALLT finns på internet.

8 reaktion på “Blood Sports!

 1. Pingback: Blood sport – del två « tommix

 2. Är det en bastard om den kommer i någon annans låda?

  Och var är den där liksom vass? Nåt blad (i den bemärkelsen jag tänker på rakblad) ser jag inte av i den.

  Riktiga män använder för övrigt rakkniv. Jag har råkat ut för en en gång. En frisör som propsade på att fixa luggen i nacken på mig med rakkniv. Jag satt väldigt stilla i stolen. Kände mig nog inte som en riktig man…

  • Bladen använde jag inte, köpte nya på Prisma. Jag kokade och spritade rakkniven så den var decinficerad.

 3. Pingback: Rakning | Tommix

 4. Pingback: Om reklam | Tommix

 5. Pingback: Rakning | Tommix

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *