0 reaktion på “Gjorde en ny logotyp åt Sannfinländarna

 1. Ok, my mistake. Tolkade det som att det var finska vs svenska men det är alltså era motsvarigheter till SD (Speciellt Dum-i-huvudet-partiet).

 2. du menar säkert ”åt sannfinländarna”, var noga med prepositionerna! det är i dem vi först ser svenskans dekadens. som när folk börjar använda ”vid” i tid och otid för att de inte är säkra på om det ska vara på, i, hos, inom el.dyl.

  • Oj! Du har rätt! Ska rätta rubriken genast, jag ber så mycket om Burträsk!
   Jag vill oxå taga tillfället i akt och säga att jag tycker om ’grammar nazis’. Ni gör ett bra jobb, fortsätt att rätta språkfel (seriöst, ingen ironi).

  • Svar ja, men eftersom det finska vapnets lejon har en vit (bepansrad) högerarm så fick den förbli vit, jag tog dock bort det gula armbågsskyddet som annars skulle ha fått armen att se kapad ut.
   (Originalet)

 3. Haha 🙂 Jag sku nog ändå hellre illustrera logon för dem som nånting som står med huvudet i sanden, alternativt med blicken i hörnet o med ryggen mot allt o alla andra.

 4. Pingback: Ärliga logotyper « tommix

 5. Tror nog den här är lite för finlandssvensk till färgrymden för deras smak… Du borde plocka deras blåa och gula färger.

  Och 32-bit PNG? Hmpf… 😉 Speciellt den första skall väl lätt kunna använda en palett?

  • 24-bit för att vara korrekt, men du har helt rätt. Jag försökte desperat att göra en palett men illustratorn fuckade upp alfakanalen hela tiden så jag fick bita i den sura pungen och köra 24, kanske skall jag dock testa den där nya siten jag hittade igår.

 6. Det beror på hur du räknar… Du har 24-bitars färgdjup, men sen ännu en 8-bitars alfakanal…

  Jag prövade den just på skoj med den första logon. 105kb->31kb. Och min Gimp verkade snällt öppna den. Hur den sen skalas här under WP är en helt annan femma…

  • ska experimentera vidare, jag vet att photoshop vägrar göra 8-bit med alfakanaler i alla fall.

  • Bloody hell! Fast hur jag försöker så förstörs alfakanalerna på bilden vid 8-bit. måste jag dra ner gimp måntro?

 7. Pingback: Vem röstar ni på? « tommix

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *